Threelac logo


yellow divider Candidiasis, het lange verhaal

orange divider Het lange verhaal

Naar aanleiding van vele vragen over onze candidasectie op http://www.candidahelp.nl/candidiasis.html, volgt hieronder een nog uitgebreidere uitleg. We hebben met opzet onze candidasectie niet al te ingewikkeld gemaakt omdat niet iedereen zin heeft zulke lappen tekst te lezen. Het is en blijft echter een lastig fenomeen om uit te leggen. Voor wie het interesseert of nog vragen heeft:

orange divider Goede en slechte bacteriŽn

Je moet een aantal essentiŽle punten over je lichaam begrijpen om in te zien wat candida met je kan doen. Je moet ook begrijpen dat je lichaam zeer precies is afgesteld, en dat ons eetpatroon problemen kan veroorzaken in ons gevoelige digestieve systeem.

Moderne medicijnen, hoewel ze op hun specifieke gebied meestal goed werk verrichten, kunnen schadelijke bijwerkingen veroorzaken aan onze goede darmflora. De effecten van antibiotica, slecht eten gedurende een lange termijn, en zelfs een simpele maagbacterie, kan onze darmflora ernstig uit balans brengen. Dat wordt dysbiose genoemd. Of te wel: een darmflora die uit balans is. Bij een dysbiose ontstaan rotting- en gistingsprocessen in de darmen. Het gevolg is dat de natuurlijke ontgiftingskanalen van ons lichaam als lever, nieren en longen, extra belast worden in hun pogingen alles te reinigen en te ontgiften.

Een gezonde menselijke darm bevat 300+ soorten bacterieŽn. De meeste hiervan zijn goed en verantwoordelijk voor een hele reeks van essentiŽle taken. De darmen huizen echter ook een klein aantal schadelijke bacteriŽn, die normaal gezien door de goede bacteriŽn in toom gehouden worden. Goed en slecht is relatief. De goede bacteriŽn hebben een belangrijke functie. Te veel goede bacteriŽn kan geen kwaad. Met andere woorden goede bacteriŽn kun je niet te veel hebben. Met dien verstande dat hoe meer goede bacteriŽn je actief tot je neemt in combinatie met een actieve candida-infectie, hoe meer last je van ontgifting (die-off) kunt krijgen. Daarover later meer. De slechte bacteriŽn hebben ook een belangrijke functie, maar zijn daarentegen slechts in heel beperkte mate nodig. Zodra de slechte bacteriŽn in grote aantallen voorkomen, loopt de boel in het honderd. Het onderscheid tussen 'slecht' en 'goed' is dus gerelateerd aan het effect van het 'te veel' en aan de schade die ze aanrichten bij 'te veel'. De balans is hier het belangrijkste element. Het darmstelsel is de basis van onze afweer en immuniteitssysteem. Vandaar dat een gezonde darmflora veel klachten helpt voorkomen. Bij een gezonde darmflora houden de 'goede' en 'slechte' bacteriŽn elkaar dus in evenwicht.

Goede bacteriŽn zijn verantwoordelijk voor de opname van voedingsstoffen als vitamines en mineralen, die een essentiŽel onderdeel van ons metabolisme vormen. Ze spelen een belangrijke rol spelen in de benodigheden van je lijf, inclusief immuunsysteem en hormonale regulatie. De mineralen magnesium, calcium, zink en ijzer worden alleen geabsorbeerd met behulp van bacteriŽn. Wanneer onze bacterie-kolonie beschadigd is, krijgen we niet alleen last van tekorten aan deze voedingsstoffen en hun benodigde chemische reacties, maar de schadelijke bacteriŽn krijgen ook de kans ons lichaam te infecteren. Tegelijkertijd stoten ze ook nog eens schadelijke stoffen uit, die ons lichaam via onze natuurlijke ontgiftingskanalen als lever en darmen, niet goed genoeg meer kunnen afbreken. Deze gifstoffen kunnen schade toebrengen aan lichaamsweefsels. Van sommige wordt zelfs beweerd dat ze kankerverwekkend kunnen zijn. Andere bacteriŽn en hun gifstoffen worden geassocieerd met immuunproblemen en kunnen leiden tot diverse immuunziektes.

Wanneer je deze principes begrijpt, snap je ook waarom herkolonisatie van de darmflora zo belangrijk is. Dit zal namelijk de balans herstellen en alle genoemde schadelijke effecten te niet doen.

Je moet echter ook iets van candida begrijpen en hoe candida leeft. Simpel gezegd: het is een schimmel die agressief gebruik maakt van situaties waarin de darmflora en het immuunsyteem, op wat voor manier dan ook, uit balans of onderdrukt is. Candida is als een parasiet die heden ten dagen steeds meer de kans ziet op te rukken. De redenen liggen voor de hand. Ons westers leefpatroon verandert:

De kans hierop bestaat met name wanneer je:

 • medisch noodzakelijke heftige immuunsysteem verlagende therapieŽn ondergaat zoals chemotherapie en/of bestraling
 • een orgaantransplantatie hebt ondergaan
 • aan AIDS lijdt
Maar is ook mogelijk wanneer je:
 • een relatief ongezond voedingspatroon hebt dat veel geraffineerde koolhydraten bevat: fast-food en kant en klaarproducten
 • drugs en/of alcohol gebruikt
 • langdurig onderhevig bent aan negatieve stress
 • bepaalde medicijnen, supplementen of preparaten neemt: antibiotica, anticonceptiepil, sterk werkende natuurlijke antibacteriŽle supplementen, cortisonpreparaten, prednison, N.S.A.I.D.'s (pijnstillers), maagzuurremmers
 • lichaam onderhevig is aan hormoonschommelingen tijdens je normale cyclus, in een zwangerschap, puberteit of overgang
 • onbedoeld en onbewust wordt blootgesteld aan gifstoffen in je omgeving: kwik in amalgaamvullingen, lood, fluor, penicilline of antibiotica in zuivel en vlees, schimmel in de badkamer
 • last hebt van inwendige parasieten
 • aan suikerziekte lijdt
 • om een andere reden een verzwakte weerstand of immuunproblemen hebt


Door ons huidig westers eetpatroon, verzuurt ons lichaam. Een lage lichaams pH waarde (zuur) geeft candida de kans te groeien. Overigens mag je lichaams pH waarde niet verwarren met de melkzuur pH waarde van de darm of maag, waar het juist goed is dat deze zuur zijn. Chronische stress levert een aanslag op de gezondheid: het immuunsysteem raakt ontregeld, waardoor je vatbaar wordt voor allerlei ziektes. Uiteindelijk leidt chronische stress tot een verstoring van de neuro-immunologie en hormonale balans.

Een antibioticakuur, corticosteroÔden, prednison, N.S.A.I.D.'s en zelfs sterk werkende natuurlijke antibacteriŽle supplementen, kunnen je darmflora uit balans brengen waardoor je immuunsysteem kan verzwakken. Omdat niet alleen schadelijke bacteriŽn, maar ook de goede door deze medicijnen aangepakt worden, is het mogelijk dat ze op die manier candida de kans geven, uit te groeien tot ongezonde proporties. Maagzuurremmers zorgen voor een te hoge pH waarde (niet zuur, basisch) in de maag en darmen.

De overlevingsmethode van candida, bestaat niet uit zijn gastheer te doden, maar om zich te vermeerderen waar hij de kans krijgt. De eerste plek is de darmen. Wanneer candida deze darm, via vermeerdering, ontgroeit, zal hij tentakelachtige vormen aannemen die de darmwanden kunnen doorboren met alle gevolgen van dien. Echter, de typische candida symptomen zijn niet het resultaat van het doorboren van de darmwand, maar van de gifstoffen die candida produceert en de pogingen van ons lichaam deze gifstoffen op te ruimen. Dit is wat de symptomen veroorzaakt die jij voelt en merkt.

Daar bovenop kunnen dan de voedselintoleranties en allergieŽn komen. De candida perforeert de darmwand waardoor er voedseldeeltjes naar je bloedstroom lekken. Deze voedseldeeltjes horen enkel en alleen in de darmen te blijven. De cellen in je bloed zien deze deeltjes als ongewilde indringers waardoor je immuunsysteem gaat reageren. De volgende keer dat er weer een zelfde stukje voedsel binnenkomt, herkennen deze cellen het en zorgen wederom voor een immuunreactie. Iets wat voorheen zonder probleem door je darmen werd verteerd, is nu een vreemde stof geworden. Dit is de manier waardoor ook kunnen allergieŽn ontstaan.

Wanneer je dit begrijpt, komen we vanzelf bij produkten die een schimmel infectie kunnen opruimen.

orange divider Antischimmelmedicatie

Antischimmelmedicatie, hetzij chemisch hetzij goede probiotica, zullen in eerste instantie candida doden. Maar je lichaam moet wel kunnen omgaan met de afvalprodukten van deze gedode materie. De leverfunctie is waarschijnlijk al lange tijd overbelast. Candida symptomen verschijnen pas wanneer de lever en onze andere ontgiftingsorganen overbelast raken. Ze kunnen de ontgifting niet goed meer aan. Candida kan dus jarenlang op de achtergrond blijven zonder dat je er iets van merkt. Nu echter is alles overbelast. De organen krijgen een golf aan gifstoffen te verwerken als resultaat van het doden van de candida in de darmen. De lever, ťťn van onze belangrijkste ontgiftingskanalen, kan de snelheid waarmee de candida gedood wordt, niet bijbenen en dit veroorzaakt dat je je slechter gaat voelen. Dit wordt die-off genoemd. De oplossing ligt in het blijven luisteren naar je lichaam. Wanneer je het te erg vindt worden, kun je de dosering te verlagen, zodat je lever de tijd en de gelegenheid krijgt weer een beetje bij te komen. Normaal gezien heeft niemand een gelijkwaardige ratio leverfunctie / candida uitroeiing. Dus het is lastig te beoordelen hoeveel antischimmel medicatie iemand zou moeten nemen, en hoe lang het uitroeiingsproces zal duren. In dit geval is het beste om zelf in te schatten hoe het gaat, of je het aankan, goed naar je lichaam te blijven luisteren. Neem de juiste maatregelen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Helaas is bovenstaande een zeer versimpelde uitleg. Het werkelijke verhaal is nog veel gecompliceerder. Praktijkgevallen hebben bewezen dat antischimmelmiddelen die de candida rechtstreeks aanvallen, zoals datgene wat je vaak via de huisarts krijgt, er op den duur voor kunnen zorgen dat de candida, in zijn constante pogingen te overleven, de kans krijgt zich te muteren tot een vorm die resistent wordt voor deze medicatie. Je mag deze medicatie ook niet te lang nemen omdat ze te belastend voor de lever kunnen zijn. In beide gevallen ben je dus nog verder van huis dan toen je begon met deze middelen. De enige manier om dit te voorkomen, is de candida zijn leefomgeving af te nemen zonder hem rechtstreeks aan te vallen.

orange divider Hoe werkt Threelac?

Waar Threelac staat, kan ook Symbionô gelezen worden. De werking is nagenoeg identiek.

De dosering en samenstelling in Threelac verschillen behoorlijk van die in de reguliere probiotica. Er is geen enkel ander produkt op de markt dat deze ingrediŽnten zo combineert als Threelac. Ze zijn zo samengesteld en ingesteld op elkaar, dat ze optimaal samenwerken om de candida zijn leefomgeving te ontnemen en de candida uit te hongeren.

Threelac valt de candida niet direct aan. Daardoor zal de candida geen kans krijgen te muteren. Het sterft met Threelac gewoon af, om daarna via de ontlasting op natuurlijke weg door het lichaam afgevoerd te worden.

orange divider Hoe zit het dan met suiker?

Waarom mag je dan geen suiker? Dat is eigenlijk heel simpel. Candida voedt zichzelf op suiker. Hij groeit ervan, hij gedijt ervan. Suiker is de voornaamste reden waardoor candida de kans kan krijgen zo heftig uit te groeien dat het uit de hand loopt. De candida blijft om zijn voeding vragen. Vandaar je onweerstaanbare trek in zoetigheid.
In een gezond lichaam, met gezonde weerstand, heeft candida het moeilijk. Hij wordt in toom gehouden door het evenwicht. Is het evenwicht verstoord, is er sprake van een dysbiose in combinatie met het nuttigen van suiker, dan gaan alle remmen los.

Mijn verhaal is maar 1 van de vele verhalen waarin heel erg duidelijk wordt dat Threelac in combinatie met suiker laten staan echt de moeite waard is.

orange divider IngrediŽnten Threelac

http://www.candidahelp.nl/faq.html#ingredienten:
Threelac bevat 3 bacteriestammen van levende melkzuur bacteriŽn:
Spore Forming Lactic Acid Bacteria (Bacillus coagulans) 500 miljoen KVE*
Spore Forming Bacteria (Bacillus subtilis) 500 miljoen KVE*
Lactic Acid Bacteria (Group D [non-toxic] Enterococcus faecalis) 500 miljoen KVE*
*KVE = kolonie vormende eenheden

Allemaal in de juiste dosering en in het juiste micro encapsulatie systeem, dat deze bacteriŽn levend en ongedeerd in de darmen doet belanden.

De stammen van de Enterococcus faecalis zijn een melkzuur producerende bacterie van het type d - en moet niet verward worden met de gevaarlijke variant. Vaak wanneer je de ingrediŽnten aan een arts laat zien, zal deze schrikken bij het woord Enterococcus faecalis. Dat is een poepbacterie, wordt er dan geroepen! Enterococcus faecalis - Enterococci is een gram-positief, geometrisch symetrisch bacterium dat in stammen koloniseert. Dit organisme wordt van nature gevonden in, en maakt deel uit van, de spijsverteringsflora in de ingewanden van zoogdieren waaronder de mens. In een gezond spijsverteringsysteem hebben ze hun plek samen met honderden vriendelijke flora, en functioneren ze als deel van een normaal ecosysteem. Er is klinisch onderzoek verricht naar deze bepaalde stammen van de Enterococcus faecalis, die laten zien dat ze onschuldig (non-pathogenic) zijn. De ThreeLac producent garandeert dat de Enterococcus faecalis stam die in Threelac zit, niet de besmettelijke schadelijkheid heeft van sommige andere stammen. Ter illustratie: in de algemeen verkrijgbare probiotic Orthiflor zit deze stam ook. En daar zul je geen arts over horen. Helaas zal deze stam op zichzelf, niets voor candida kunnen doen. Het gaat om de combinatie en samenstelling van alle ingrediŽnten van Threelac samen.

Andere ingrediŽnten zijn citroensappoeder voor de smaak, vitamine B1 (Thiamine), B2 (Riboflavin), B6 (Pyridoxine) en C (Ascorbinezuur). Threelac bevat een zeer kleine hoeveelheid gecultiveerd gistpoeder, om de Threelac te voeden op weg naar de darm. Deze hoeveelheid gist zal de candida niet verergeren omdat het aantal Threelac organismen dat de maagzuren overleeft, zeer hoog is. Alleen wanneer je een allergie voor deze gist of het citroensappoeder hebt, is het mogelijk dat je Threelac niet verdraagt. Threelac bevat verder nog koolzaadolie, vezels en Fructooligosaccharides om de levende bacteriŽn te voeden.

Fructooligosaccharides (FOS) voeden alleen de gunstige bacteriŽn Bifodobacterium, Lactobacillus acidophilus en een aantal andere Lactobacilli soorten. Schadelijke bacteriŽn als Citrobacter, E. coli, Salmonella en Clostridium kunnen FOS niet benutten om te overleven. FOS zal de balans veranderen in het voordeel van de gunstige bacteriŽn en van een goede darmgezondheid.

Alle ingrediŽnten zijn zo toegepast en in zulke hoeveelheden samengesteld dat de goede bacteriŽn de darmflora ongeschonden bereiken.

Zodra Threelac je darmen bereikt, zullen de bacteriŽn hun werk gaan doen om de anaerobische problemen, zoals gisten en schimmels, op te ruimen. Een extra voordeel is dat Threelac je helpt je lichaams pH waarde weer te normaliseren.

orange divider IngrediŽnten Symbion

Symbionô is nagenoeg hetzelfde product als Threelac maar dan zonder enige toevoeging. Een mogelijke oplossing voor degenen die Threelac wegens overgevoeligheid voor gist niet kunnen verdragen. In onze ogen een prima alternatief dus. Omdat er 1 iets verschillende streng bacterieŽn in zit, kan je het zijn dat je op Symbion net iets anders reageert dan op Threelac.


orange divider Terugkeer candida

De redenen dat candida zo vaak terugkomt na behandeling is nu ook makkelijker te verklaren: Wanneer er candidiasis bij je geconstateerd wordt, krijg je vaak supplementen als caprylzuur, grapefruitzaadextract, kolorex, polygodial, propolis, kefir, inwendige Tea Tree olie of iets dergelijks, in combinatie met een streng dieet. Al deze middelen vallen de candida rechtstreeks aan. Je kunt zieker en zieker worden, terwijl je er juist alles aan denkt te doen om er vanaf te komen. Over de nadelen van het strenge dieet, is al eerder gesproken. Het lijkt zo simpel. Een dysbiose voorkomen heeft de absolute voorkeur, maar we leven in een snelle wereld waarin we snelle antwoorden en snelle helingsprocessen willen, waarbij we vaak niet goed meer naar ons lichaam en wat ons lichaam nodig heeft, luisteren.
Betaalmethodes
geen extra kosten:


Acceptatie-indicatie
Zoeken op onze website:


ervaring, gebruikt, recensie, Candidiasis of ook wel candidose is een schimmelinfectie, mycose, die veroorzaakt wordt door gistachtige schimmels, voornamelijk Candida albicans, candidadieet, candida-dieet, anti-candidadieet, candida, threelac, treelac, 3lac, 3-lac, Fivelac, 5lac, 5-lac, probiotic, probiotica, prebiotic, prebiotica, intertrigo, onychomycose, balanitis, helder rode branderige mucosa, mondslijmvlies, vaginale candidiasis, witte vloed, dermatofyten, dr. William Crook, yeast Connection, ISBN 0394747003, subklinische (niet zichtbare, zich niet tonende) infecties (ontstekingen), Netherlands, Nederland, Nederlandse, Dutch webstore, webwinkel, prijs, leaky gut syndrome, lekkende darm syndroom, candidiasis, Candida albicans, candida syndroom, candidasyndroom, op microniveau, CSOM, invasive candidiasis, systemische candidiasis, systemische candiasis, schimmmelziekte, lichen sclerosus, LS, lichen planus, BFS, goedaardig fasciculatie syndroom, trillende spieren, spiertrillingen, ALS, neurologische klachten, vage klachten, antibiotica, darmflora, schimmmel, zwemmersexceem, gifstoffen, toxinen, vaginale jeuk, uitstrijkje, afscheiding, jeuk aan genitaliŽn geslachtsorganen, jeuk aan anus, regelmatig terugkerende schimmelinfecties met name aan de genitaliŽn, keelpijn, spierklachten, pijnlijke gewrichten, allergieŽn, voedselintoleranties, chronische vermoeidheid, problemen met de spijsvertering, hypoglykemie, Vermoeidheid of lethargie, gevoel van uitputting, geheugenzwakte, onwerkelijk gevoel, besluiteloosheid, gevoelloosheid, branderige gevoelens, slapeloosheid, spierpijn, Spierzwakte, paralysis, gewrichtspijn, gewrichtszwelling, buikpijn, constipatie, diarree, opgezette buik, flatulentie, gasvorming, Fluor vaginalis, moeilijk te bestrijden vaginale afscheiding, jeuk, prostatitis, impotentie, libidoverlies, endometriose, onvruchtbaarheid, krampen, andere menstruatieproblemen, premenstruele spanning, huilbuien, angstaanvallen, koude handen of voeten, kil gevoel, beverigheid, indien men honger heeft, slaperigheid, irritatie, nervositeit, moeilijke coŲrdinatie, gebrek aan concentratievermogen, wisselende gemoedsstemmingen, hoofdpijn, duizeligheid, evenwichtsverlies, druk boven de oren, gevoel alsof het hoofd opgezet is, snel blauwe plekken, chronische huiduitslag, gevoelloosheid, tintelingen, indigestie, maagzuurproblemen, intolerantie voor voedingsmiddelen, slijmerige ontlasting, rectale jeuk, droge mond of keel, uitslag of blaren in de mond, slechte adem, onaangename geur van voeten, haren of lichaam, gaat niet weg met wassen, chronische neusverstopping, loopneus, jeukende neus, zere keel, laryngitis, stemverlies, pijn of gespannenheid in de borst, piepen of dyspnoe, vaak aandrang tot urineren, branderig gevoel bij urineren, blaasontsteking, vlekken voor de ogen, onregelmatig zicht, regelmatige verkoudheden, chronische bronchitis, branderige of tranige ogen, recidiverende oorinfecties, oorpijn, doofheid, orthomoleculair therapeut, voedingssupplementen, voedingssupplement, ME, MS, multiple sclerose, CVS, DSPS, allergie, hooikoorts, burn-out, immuunsysteem, genezingsproces, therapie, dieet, ervaringsdeskundige, voedingstherapie, gezondheid, voeding, natuurgeneeswijze, fytotherapie, kruiden, vitaminen, homeopathie, mineralen, orthomoleculaire geneeskunde, orthomoluculaire geneeskunde, orthomoluculaire therapie, orthomolecelaire therapie, kruidengeneeskunde, slechte doorbloeding, maden, darmparasieten, parasieten, Blastocistis hominis, zwangerschap, kind, kinderen, ouderen, multivoedingssupplement, voedingssupplement, nutrienten, voedingsstof, HPU, Myalgische Enchephalomyelitis, myalgische enchefalomyelitis, brainfog, hersenmist, anale jeuk, koude voeten en handen, multimineralen complex middel, puistjes, acne, stinkende adem, aderverkalking, spierpijn, bronchitus, bronchitis, winderigheid, koofjes in mondhoeken, anale kloven, alternatief genezer, enchephalopathie, niet happy, moedeloosheid, afasie, glutenallergie, zeurende pijn, nierstuwing, leverstuwing, voedingssupplement, graduated activity of pasting, nierstress, leverstress, ongezonde stress, warhoofd, watten in hoofd, vitamine B12 tekort, wazig zien door vermoeidheid, adhd of ADD attention deficit disorder, hyperkinesie, aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, gezichtstoornissen, hoofdpijn, zonne allergie, zonneallergie, coeliakie, EBV, chronische diarree, vermoeidheidssyndroom, myalgische enchefalopathie, gevoel alsof je een zombie bent, hypoglycemia of hypoglykemie, lage bloedsuikerspiegel, vermoeidheid, zonneallergie, amalgaambelasting, amalgaamsanering, angina, trillen en beven, blaas- en niergruis, nierstenen, galstenen, parasieten in de galwegen, ontgiften, blaren, lage bloeddruk, flauwvallen, flauwte, bloeddrukwisselingen, opgezette buik, flatulentie, probleem, candidiasis, vaginale klachten, vaginale candida, clusterhoofdpijn, spastisch colon, darmpoliepen, slechte concentratie, niet kunnen nadenken, behandelen van problemen, vermoeidheid, krampen, hevige vermoeidheid, ervaring en ervaringen, spastische darmen, pijnlijke darmen, darmkramp, enorme buikpijn, dementie, doorslaapstoornis, autisme, bacteriele infectie, altijd grieperig, inslaapstoornis, doorslaapstoornis, jicht, zere keel, knobbels, baarmoederkramp, labiliteit, ontslakkingskuur, detox, detoxen, syndroom van Asperger, dysbiose, zweertjes in mond, alternatieve behandeling, nachtelijk zweten, etter, faalangst, angsten, huisstofallergie, droge tranen, spiritualiteit, hyperactief, hyperventilatie, verstoorde ijzeropname, vaginale infecties worden veroorzaakt door een verlaagde weerstand, natuurgeneeskundige, herbalive, herbalife, natuurgeneeskundigen, migraine, misselijkheid, neuralgie, laboratorium onderzoek, diverse tekorten, hypercholesterolemie, hoog cholesterol, oedeem, kaakholteontsteking, schildklierontsteking, zenuwontsteking, prikkelbare darm syndroom, PDS, iets tegen overgewicht, trainen, opgeblazen buik, oogklachten, oorinfectie, oorpijn, overgevoelig voor licht, tandvleesontsteking, longontsteking, maag-darmontsteking, darmwand irritatie, maagpijn, maagslijmvliesontsteking, brok in de keel, moeite met slikken, maagwandontsteking, mastopathie, pijnlijke menstruatie, paradontitis, kiespijn, postnatale depressie, postpartum depressie, gewrichtspijn op jonge leeftijd, pijnlijke borsten, prikkelbare darmsyndroom, restless legs, reuma, gewicht afvallen, darmverstopping, verstopping, fistels, aambei, obstipatie, moeite met poepen, anale klachten, jeuk, aambeien, fibromyalgie, fybromyalgie, fibromialgie, sinusitis, taai slijm, vastzittend slijm, spierzwakte, spierslapte met hartklachten door drank, verminderde weerstand, virusinfectie, eczeem, RSI, carpaal tunnel syndroom, voorhoofdsholte ontsteking, schizofrenie, heftig transpireren, zuurbranden of omhoogkomend maagzuur, 's nachts, overmatig zweten, hypothyroidie, vertraagde schildklierwerking, onregelmatige schildklier, hartkloppingen, alternatieve geneeskunde, alternatieve geneeswijze, tegen slaapstoornis, gevoel alsof ik in een film leef, niet wakker, altijd moe, testen van de orgaanfuncties, radeloos, huisarts, dokter weet het niet, altijd maar moe, beverigheid, geÔrriteerdheid als je honger hebt, trek in zoet of brood, koude handen en/of voeten, rillerig zijn, allergieŽn (chronisch lopende neus, astma-achtige klachten, hooikoorts, huiduitslag, jeuk), gezwollen lymfeklieren, gewrichtszwellingen, spierpijn, extreme stijfheid in nek en schouders, nachtzweten, onaangename lichaamsgeur, alcohol-intolerantie, onregelmatige hartslag, ondertemperatuur, schildklierproblemen, diabetes, veranderingen in lichaamsgewicht zonder verandering van dieet, verergering van de klachten door vocht of vochtig weer, warmte of warm weer, klachten die ontstaan bij bepaalde geuren, zoals parfums, benzinedamp, geurstekkers, hypoglykemie, auto-immuunziekten, Luchtwegen, herhaalde infecties zoals chronische verkoudheid, steeds terugkerende bronchitis, piepende ademhaling, kortademigheid, pijnlijke en/of gespannen gevoel in borststreek, snurken, keelpijn, huid, slechte wondheling, exceem, psoriasis, ringworm, schilferige huid, o.a. roos, luieruitslag, acne, huidverkleuringen, levervlekken, pigmentvlekken, zweetvoeten, zwemmersexceem, voetschimmel, kalknagels, snel optredende blauwe plekken, donkere kringen onder de ogen, kriebelende huid, Hoofd, hoofdpijn, migraines, druk in het hoofd, dof, breekbaar, onwelriekend haar, haaruitval, slechte adem, vieze smaak in de mond, spruw (witte aanslag in de mond), uitslag, witte blaren, bloedblaren in de mond, op de tong of in de keel, bloedend tandvlees, chronische tand- en kiesproblemen, tandenknarsen, moeite met slikken, steeds terugkerende oor- en ooginfecties, vlekken voor de ogen, onregelmatig zicht, branderige, droge of tranende ogen, oorpijn, jeuk in de gehoorgang, doofheid, oorsuizen (tinnitus), Buik, buikpijn, constipatie of diarree, opgezette buik evt. in combinatie met gasvorming, maagzuur, indigestie, slijmerige ontlasting, spastische dikke darm, parasieten, andere spijsverteringsproblemen, voedingsintoleranties, nierstenen, geslachtsorganen, menstruatiestoornissen, premenstruele klachten, endometriose, onvruchtbaarheid, vaginale infecties, jeuk aan geslachtsdelen en anus, korrelige witte vloed, vaginitus, vaginitis, vaginose, gardnerella, impotentie, libidoverlies, ontsteking van de eikel en/of voorhuid, prostaatklachten, vaak aandrang tot urineren, branderig gevoel bij urineren, blaasontsteking en andere blaasproblemen, zenuwstelsel, tintelingen, gevoelloosheid, brandende sensaties aan bijv. de vingers, gezicht, duizeligheid, evenwichtsverlies, spierzwakte, flauwvallen, onwillekeurig trillende spieren (fasciculaties), rusteloze benen syndroom (RLS), Psychologische problemen, depressie, slapeloosheid, te veel slapen en niet uitgerust wakker worden, aversie aangeraakt te worden, schrikachtig zijn, geheugenzwakte, concentratiestoornissen, wisselende gemoedsstemmingen, moeite met spreken, besluiteloosheid, angstaanvallen, huilbuien, obsessieve gedachten, persoonlijkheidsveranderingen, paranoia, fobieŽn, autistisch gedrag, autisme, Diverse klachten lijkende op of horende bij, Fibromyalgie, Myalgische Encephalomyelitis (ME) / Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS), Hemopyrrollactamurie (HPU), Multiple Sclerose (MS), Lyme-borreliose, HypothyroÔdisme, Pernicieuze Anemie (vit. B12 tekort), ziekte van Addison-Biermer, Ziekte van Crohn, Coeliakie, Colitis ulcerosa, Astma, ReumatoÔde Artritis, Galstenen, nierstenen, Diabetes, Lupus, Lichen Sclerosus, Lichen Planus, Diverse autoimmuunziektes, Autisme, ADD, ADHD, Asperger, Tourette, schizofrenie, Alzheimer, Parkinson, amalgaamvergiftiging, ziekte door elektromagnetische straling, electrosmog